Skip to Main Content »

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Et fortryllende alternativ til sund og nem mad

 

Søger du efter nye alternativer din sunde mad? Så er det på tide, at du bliver introduceret til det portugisiske køkken!

 

Det er et must at smage cataplana, når du er i Portugal. Det drejer sig om et unikt og ægte portugisisk madlavningskoncept fyldt med grøntsager og fisk. Hele traditionen går uden om alle de usunde mættede fedtstoffer. Det er især i Algarve, du finder restauranter med de utallige, udsøgte cataplana retter på menuen. Der er tale om en gastronomisk oplevelse, noget, du får lyst til at smage på, igen og igen.

Ægte eksotisk portugisisk madkunst

Bag den eksotiske portugisiske cataplana-wok, som ofte sammenlignes med en flyvende tallerken, gemmer sig et elegant, og uerstatteligt kogegrej, som skaber gastronomiske mirakler. Oprindelig kommer den fra Algarve, og denne lækre multiwok siges at være den portugisiske udvikling af den marokkanske tagine. Den udgør portugisernes geniale koncept for sunde, velsmagende og udsøgte retter.

Historisk transportabelt køkken med arabiske rødder

Den moderne multiwok cataplana har sandsynligvis sine rødder i den århundredlange mauriske tilstedeværelse på Den Iberiske Halvø. Der er en tydelig lighed med den marokkanske tagine. Man ved, at cataplanaen var både jægere og sømænds yndlingskogegrej. Den kunne nemt transporteres overalt og let anvendes til simreretter. Cataplanaens facon minder om en elegant, stor østers. Traditionelt, blev den lavet af kobber og tin, men de moderne udgaver fremstilles i dag af 18/10 robust, rustfrit stål, tåler alle varmekilder inkl. induktion, og kan endda gå i opvaskemaskinen.

En fleksibel wok og dampovn

Man kan tilberede alle slags sunde retter med en cataplanawok. Man fylder den blot med råvarerne og tilføjer krydderier, lidt olivenolie og lidt rød- eller hvidvin. Den lukkes hermetisk, og sættes over komfuret eller i ovnen. Varmen fordeles jævnt i cataplanawokken - den damper (eller røger) maden, ved meget lave temperaturer, på 25-30 minutter. Dermed får man yderst sunde retter, sprøde grøntsager samt fisk og kød, med en meget raffineret smag, duft og konsistens. De portugisiske restauranter anvender cataplana som et serveringsfad. Det er en fornøjelse at opleve de mange udsøgte retter, som stadig dampende serveres på vores tallerkenen. Al smagen og næringsstofferne fremhæves og bibeholdes i cataplanaen.

Algarves cataplana tryller med det allerbedste fra havet. 

Algarves cataplana byder på alt godt fra havet: havtaske, klipfisk, muslinger, tigerrejer, blæksprutter,  og meget, meget mere - men også kød. Cataplana giver også anledning til et særligt hyggeligt samvær, da en cataplana som regel serveres til fra to og op til fire personer. Selv om cataplana er berømt i hele Portugal, er det i Algarve, man finder landets bedste cataplana restauranter. Vi anbefaler tilføjelsen af ordet cataplana til huskesedlen, inden rejsen går til Algarve.

 

Du kan se cataplana-wokken og bestille den ved at følge linket her.

http://www.portugaltrends.dk/alle/kokken/cataplana-serveringsholder

Nyhedsbrev
Skydehøjsgården 4
2970 Hørsholm
Danmark
CVR 34497028
Tlf.: +45 2085 1457


Nyhedbrev
4 gange årligt
Få nyheder direkte i din e-mail